Vaihdokas – Peikon tarina

16.4.2014

“Eräänä kesäisenä iltana pieni vauva lentää hevoskärryistä metsätien pientareelle, josta peikkoäiti nappaa sen mukaansa ja jättää tilalle oman takkutukkaisen peikkovauvansa…”

Tästä alkoi TEHDAS Teatterin kevään koko perheen seikkailutarina Vaihdokas keväällä 2014. Vaihdokas perustui Selma Lagerlöfin samannimiseen tarinaan, jonka kokoillan näytelmäksi kirjoitti ja ohjasi silloin teatterinjohtajana työskennellyt Timo Väntsi. Hän vastasi myös lumoavien nukkehahmojen rakentamisesta. Mihin asti venyy rakkauden ja välittämisen rajat, kun perheessä asuu todellinen riiviö ja elukka? Kaikki maailman lapset ovat meidän yhteisiämme, mutta miten pitää suhtautua siihen, että lapsi syö hiiriä ja raapii naapureita?

Peikot, talon eläimet ja metsä nähtiin nukkeina ja varjoina. Muut roolihahmot toteutettiin pienen näyttelijätiimin kesken.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Timo Väntsi/ Musiikki: Kari Mäkiranta/ Valosuunnittelu: Jarkko Forsman/ Pukusuunnittelu: Pirita Lindén/ Nuket: Timo Väntsi, näyttelijät: Kati Keskihannu, Ville Kurki, Janna Haavisto, Sofia Molin, Alma Rajala, Anna-Kaisa Väänänen/ Valokuvat: Hannu Seppälä

Ensi-ilta 16.4.204 Tehdas Teatterissa

Sivujen toteutus: Wille Heino - Valokuvat: Jesper Dolgov