Sivut syntyivät tarpeeseen

4.8.2020

No niin, nyt on aika julkaista omat nettisivut. Jihuu!!

Eihän sen miettimisessä mennyt kuin se aika, mitä internet on ollut olemassa. Kiitos sivujen tekijälle Wille Heinolle! Ja kiitos myös Jesper Dolgoville, joka otti uusia tuoreita kuvia minusta. Samoin kiitos kaikille esityskuvien ottajille, joiden kuvia näkyy teosesittelyissä. Sivuja varmasti kehitellään vielä eteenpäin, mutta tällä lähdetään liikkelle.

Tiedontulva on nykyään valtava. Jopa niin valtava, että olen joutunut miettimään, onko tällaisille henkilökohtaisille sivuille enää tarvetta. Hoituisiko tiedonvälitys somen kautta? Saavatko esityksistäni kiinnostuneet ihmiset tiedon vaikkapa Facebookin kautta?

Uskon, että tarvitaan kaikenlaista tiedottamista, monenlaisia kanavia käyttäen. Olen kuullut monen tiedotusalan ihmisen sanoneen, että nettisivujen tarve ei ole mennyt ohi; ne ovat edelleen tärkeä osa tiedotusta.

Ymmärrän hyvin. Kun itse olen menossa esimerkiksi jotain esitystä katsomaan, loppujen lopuksi kaiken sometiedotuksen ja -nostatuksen jälkeen tsekkaan tiedot kyseisen toimijan omilta nettisivuilta. Ainakin omassa mielessäni nettisivut ovat se ”kivijalka”, jonka päällä muu tiedotus on. Entisenä toimittajana arvostan myös perinteisiä tiedotusvälineitä, sanomalehtiä ja radiota, mutta niiden tiedotustehtävät tulevat esiin hieman erilaisissa tilanteissa (ensi-iltojen yhteydessä jne.).

Omien nettisivujen tarve on tullut vastaan keikoilla eri puolilla maata. Vaikka minä ja teokseni näymme esim Aura of Puppetsin sivuilla ja osin vaikkapa Tehdas Teatterin sivuilla, on itselläni ollut tarve luoda paikka tiedotukselle, jonne voi kyselijät ehdottoman varmasti ohjata. Tämä tietysti edellyttää nettisivujen aktiivista päivittämistä ja pitämistä luettavana ja uskottavana. Kuinka turhauttavaa on mennä nettisivuille, joista näkee heti, että kukaan ei ole päivittänyt niitä aikoihin. Tästä nuhdelkaa minua oitis, jos näin käy, arvon sivuillani kävijät.

Sivujen toteutus: Wille Heino - Valokuvat: Jesper Dolgov